Tribute to David Perlov
צילום דוד פרלוב: יכין הירש
דוד פרלוב (2003-1930), חתן פרס ישראל לקולנוע 1999, היה מגדולי הבימאים ויוצרי הקולנוע בישראל.
פרלוב צילם גם צילומי סטילס עם אופי אישי שעוסקים בעיקר בסביבתו האנושית הקרובה ובחיי היום־יום. את צילומיו צילם פרלוב במצלמת פילם Olympus Pen חצי־פריים.
* קישור לאתר הרשמי של דוד פרלוב ולצילומי הסטילס שלו.
* קישור למאמר מקיף ומרתק על יצירתו של פרלוב כצלם סטילס מתוך כתב עת לאמנות ‘סטודיו’ מאת מאיר ויגודר
במלאת שלוש שנים למותו יצא לפועל פרוייקט פוטוגרופיה “מחווה ליצירתו של דוד פרלוב“.
הפרוייקט הוצג לראשונה ב-19.2.2007 בסינמטק תל־אביב, במסגרת אירוע ההוקרה השנתי לזכרו של דוד פרלוב.
פרוייקט פוטוגרופיה: “מחווה ליצירתו של דוד פרלוב“
פרוייקט צילומי משותף שמטרתו הכרת עבודות הסטילס של דוד פרלוב וביצוע צילומים ברוח עבודותיו.
במסגרת הפרוייקט, נדדה ברחבי הארץ ערכת הפרוייקט בין 14 צלמות וצלמים חברי פוטוגרופיה (1*). הערכה כללה מצלמת אולימפוס פן (2*), כזו ששימשה גם את דוד פרלוב, עותק של הסרט “תצלומי”, חוברת הסבר והוראות מפורטת. הפרוייקט נמשך כארבעה חודשים במהלך שנת 2006. כל צלם בפרוייקט התבקש ללמוד ולהכיר את יצירות הסטילס של פרלוב, ולצלם חמישה פריימים ברוח עבודתו של פרלוב, כאשר פריים אחד מתוך החמישה, יועד לצילום שמו של המשתתף או לדיוקן עצמי.
המשימה היוותה אתגר לצלמים, שנדרשו לעשות שימוש מושכל במצלמה כה “פשוטה”, ללא כל כיוונים ובגלל כמות הפריימים המדודה והקטנה, בה נדרשו לעמוד. העבודות שצולמו עברו מיון ובחירה קפדניים. 24 מהן מוצגות כאן.
יוזם הפרוייקט “והמנוע” מאחוריו הוא אבי שניאור, מעצב תעשייתי, צלם חובב וחבר פוטוגרופיה.
אבי שניאור נשבה בקסמי עבודתו של פרלוב בשנת 2003, לאחר שצפה בתערוכת צילומיו, שנערכה במוזיאון תל-חי. התערוכה הציתה מחדש את החיבה למצלמות אולימפוס פן הנכחדות, ואבי מיקד את כישוריו ואהבתו באוסף מצלמות אולימפוס פן, אותן הוא מלקט מרחבי העולם, מתקן, משפץ ומחייה מחדש.
בעיבוד התמונות והכנה להדפסה עזר במרץ טל ניניו.
(1*) פוטוגרופיה היה פורום אינטרנטי לצילום שהוקם ב־2004 והתארח באתר d-spot.co.il.
מטרות הפורום היו:
“לתת במה לצלמים חובבים ומקצועיים, ותיקים ומתחילים, להתפתח ולהתקדם בתחום הצילום, מתוך עקרון הדדיות של נתינה לקבוצה וקבלת תרומה מהקבוצה, במסגרת הקבוצה ובהתאם לכללי היסוד של הקבוצה… תוך כוונה לבנות ולקיים קבוצת צילום איכותית“
בפוטוגרופיה פעלו כ־140 צלמות וצלמים, חובבים ומקצועיים, והוא שימש “בית” אומנותי, לימודי והנאתי לחבריו.
במסגרת הפעילות העלו החברים לאתר הפורום תמונות שצילמו, לצורך דיון ולקבלת משוב משאר החברים. חברי הפורום נפגשו מדי פעם לפעילות צילומית וחברתית משותפת.
הפעילות בפורום נעשתה בהתנדבות ובהתלהבות, בניהולם של דב קליין ונחום בודין.
(2*) Olympus Pen EE-2 – אולימפוס פן דגם EE-2, מצלמת פילם אנאלוגית חצי־פריים, יוצרה בכ־12 מיליון יחידות בין השנים 1977-1968. למצלמה ששימשה לפרוייקט, עדשת 28 מ”מ ללא כיוון מיקוד ועם מדידת אור אוטומטית השולטת על שתי מהירויות צילום וגודל צמצם שנקבע בהתאם לכמות האור הנמדד.
Olympus-Pen – סדרת מצלמות אנאלוגיות שכולן חצי־פריים, יוצרה החל משנת 1959 ועד לשנת 1986. בסדרה למעלה מ־30 דגמים, כולל שלושה דגמי רפלקס SLR עם עדשות מתחלפות. במהלך ייצור הדגמים של סדרה זו הציגה אולימפוס לעולם הצילום מספר חידושים וסדרה זו הפכה את אולימפוס לאחת מחברות הצילום המובילות באותה התקופה.
The project was done in 2006 and was exhibited in Feb. 2007 during the Perlov yearly conference.
Participants used the same camera, Olympus Pen EE-2, just like Perlov did in his still photography work and each one was limited to shoot 5 frames only.
Creator and organizer of the project: Avi Schneor.