רמזורים – כמה באמת צריך? – אלוהים נמצא בפרטים הקטנים

by Updated: Oct 8, 2023blog0 comments

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים – חושבים מראש 23

סדרה בנושא פרטים, משמעותם וחשיבותם שם (בחו”ל) וכאן בישראל

אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים ואני טוען שהוא נמצא במחשבה מראש, זו שרואה את התמונה הכוללת ויודעת לחשוב ולתכנן לפני ולא אחרי, ונותנת תשומת לב לפרטים הקטנים.
חזרתי מביקור קצר באירופה, תייר שבא לנקות את הראש, לפגוש אנשים מקסימים, ליהנות ולשכוח לרגע. אך מה לעשות שהעין והמוח שלי רואים גם דברים אחרים ממה שתייר רגיל בדרך כלל רואה? אצלי הם רואים פרטים, הם רואים תשומת לב והקפדה, הם רואים חשיבה מראש, הם רואים דאגה וכבוד לזולת, הם רואים דאגה לחיי אדם וחיות ודאגה לאיכות הסביבה.
וכשאני רואה פרטים, מיד מכה בי המחשבה: למה אצלנו זה לא יכול להיות כך? למה לעזאזל בישראל לא חושבים לפני? למה בישראל חיי אדם כה זולים?

סדרה זו שקראתי לה אלוהים נמצא בפרטים הקטנים - חושבים מראש, או Think Ahead החלה להתפרסם בפייסבוק ב-2015. מדי פעם מתווספים לה עוד פרקים, כי הרי לא חסרים במקומותינו פרטים הדורשים טיפול, רק צריך להסתכל מסביב, לרצות לראות ולהבין.
כולי תקווה שלמישהו/י גם 'ייפתחו העיניים' בעקבות פוסטים אלו והוא/היא גם יעשו מעשה לרווחת וביטחון כולנו.

רמזורים – כמה באמת צריך?

נשאלת השאלה כמה רמזורים ועמודי רמזורים צריך בצומת כדי לנהל כהלכה את התנועה?

בישראל חושבים שהרבה רמזורים וכמה שיותר, לפני הצומת בגובה, לפני הצומת בגובה רב, מעבר לצומת בגובה ובגובה רב ואף בצד השני, בקיצור כמה שיותר יותר טוב. טוב למי? לנוהגים זה ממש לא טוב, עודף מידע מבלבל, מסיח את הדעת ולא תורם לבטיחות. להולכי הרגל זה ממש לא טוב, כלי הרכב עוצרים על מעבר החציה מכיוון והרמזור נראה גם ממול אז למה לעצור בקו העצירה לפני מעבר החניה? למתכננים, לכותבי המכרזים, לקבלנים השונים, ליצרני הרמזורים, לצוותי התחזוקה השונים ועוד זה ממש טוב, בעיקר לחשבון הבנק שלהם.

אפשר גם אחרת ולדוגמא ראו מה נעשה בפורטוגל.
במרבית הצמתים בעיר ובמרחב הכפרי יש רמזור בודד שמוצב לפני מעבר החציה. נהגים עוצרים לפני קו העצירה כדי לראות את הרמזור שבמרבית המקרים יכיל גם רמזור מוקטן ונמוך לנוחיות הנהגים ואף תצוגת זמן עד להחלפת התיזמון. הולכי הרגל יכולים לחצות את הכביש בבטחה במרחק רב מהרכבים ורמזור הולכי הרגל מותקן על אותו העמוד עליו מותקן הרמזור לנוהגים.
בצמתים עם ראות מוגבלת יותר ניתן למצוא גם רמזור ממול מעבר למעבר החציה וגם רמזור מוגבה (על אותו העמוד) אך אלו ימצאו רק בצמתים מורכבים יותר ובסביבה עירונית עמוסה במיוחד.

צאו ולמדו איך אפשר להסתדר עם הרבה פחות רמזורים, הרבה פחות עמודים, עלות רימזור צמתים נמוכה יחסית, עומס ויזואלי קטן יותר, פחות סכנה להולכי הרגל ותרבות נהיגה אליה הסתגלו הנהגים שבין היתר נובעת גם משיטה זו.

איפה? איפה משרד התחבורה ומהנדסי המשרד? איפה מהנדסי ואדריכלי הערים בישראל? מדוע אף אחד מהם לא רואה את יער עמודי הרמזורים בכל צומת בישראל? מדוע אף אחד לא יודע לעשות חשבון כמה זה עולה לנו? מדוע אף אחד לא שואל האם באמת נחוצים כל כך הרבה רמזורים ועמודים כדי לנהל תנועה תקינה? האם יער רמזורים תורם לבטיחות?

וכך זה נראה באירופה, בפורטוגל:

Copyright © כל הזכויות שמורות. אין להעתיק בכל דרך ללא קבלת אישור מראש ובכתב

רוצים להגיב? תגובות והערות תתקבלנה בברכה וחלקן אף יפורסם ללא פרטים מזהים.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to content